Home ALEGERI PARLAMENTARE Alegeri Parlamentare 2016. Vei putea afla unde votezi de pe propriul telefon mobil
Alegeri Parlamentare 2016. Vei putea afla unde votezi de pe propriul telefon mobil

Alegeri Parlamentare 2016. Vei putea afla unde votezi de pe propriul telefon mobil

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Românii din diaspora vor putea afla, printr-o simplă aplicaţie de pe telefonul mobil, unde se află cea mai apropiată secţie de votare. Proiectul aparţine tinerilor din programul guvernamental GovITHub şi va fi gata până la alegerile parlamentare din 11 decembrie, informează Gândul.

alegeri parlamentare

„Eu am început cu o aplicație pentru românii de pretutindeni. O colecție de informații utile, adrese și o aplicație pentru vot. Să identifice cel mai apropiat punct de vot în funcție de gradul de ocupare ca să evite incidentele recurente din ultimii ani. Ăsta e un exemplu în care o tehnologie făcută în 45 de zile poate rezolva o problemă foarte serioasă”, spune Gabriel Păunescu, bursier al programului GovITHub.

Conform unui mesaj al premierului Dacian Cioloș, postat pe Facebook „20 de bursieri şi peste 100 de voluntari GovITHub, toţi tineri profesionişti în IT, lucrează full time pentru a veni cu soluţii moderne în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei. Mă bucur să văd pe lista proiectelor la care se lucrează idei inspirate precum: o aplicaţie pentru mai buna conectare a românilor din diaspora cu ceea ce se întâmplă acasă, un proiect de vizualizare şi deschidere a datelor deţinute de instituţiile publice, o aplicaţie prin care sectorul public poate furniza informaţii personalizate sub forma unor alerte pentru cetăţeni, un proiect prin care pacienţii pot să evalueze în mod sincer serviciile medicale pe care le primesc, o iniţiativă ce face posibilă semnalarea parcărilor ilegale direct către autorităţile competente”.

GovITHub s-a desfășurat la București în perioada 8-9 octombrie și a fost un maraton digital găzduit de Guvernul României. Conceptul evenimentului a fost cel de »hackathon» – aşa cum este cunoscut în mediul profesional de IT. Tinerii selectaţi prin program lucrează împreună, pe echipe, pentru dezvoltarea unor prototipuri ale primelor proiecte în care se încercă digitalizarea administrației.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII