Home Eveniment VIDEO. Barcelona. Se deghizau în polițiști și jefuiau turiștii. 13 români arestați
VIDEO. Barcelona. Se deghizau în polițiști și jefuiau turiștii. 13 români arestați

VIDEO. Barcelona. Se deghizau în polițiști și jefuiau turiștii. 13 români arestați

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Doisprezece bărbați și o femeie, toți de naționalitate română, au fost arestați la Barcelona după ce Mossos d’Esquadra (Poliția Catalană) au descoperit că se deghizau în polițiști pentru a jefui turiștii.

Operațiunea de identificare și reținere a infractorilor a început în 2012, când polițiștii au fost asaltați de plângeri din partea turiștilor potrivit cărora au fost jefuiți de forțele de ordine. În perioada aprilie – august 2017, autoritățile au reușit să-i identifice pe suspecți, iar miercuri 27 septembrie au fost arestați.

Conform Mossos d’Esquadra românii acționau în grupuri de câte patru. Unul dintre ei se prefăcea că era turist, alți doi erau îmbrăcați în haine de polițiști, în timp ce un al patrulea avea rolul de a conduce autoturismul cu care infractorii se făceau nevăzuți după ce dădeau lovitura.

Falșii polițiști operau în zona principalelor puncte turistice ale Barcelonei, unde opreau trecători și le cereau documentele, dacă aceștia se împotriveau, intra în scenă „turistul” care asigura victimele că este doar o simplă formalitate.

Cea mai frecventă formă de a-i jefui pe turiști o constituia „Controlul de detectare a cardurilor bancare false”. Indivizii le spuneau victimelor că trebuie să le dea toate cardurile bancare și codurile de acces pentru a verifica dacă nu cumva sunt false. Unul dintre „polițiști” dădea un telefon și pretindea că vorbește cu banca emitentă.

După încheierea presupusei convorbiri, turiștii își primeau cardurile înapoi. Un membru al grupului se ocupa să îi  jefuiască. Potrivit poliției, infractorii făceau în acest fel și câte 9.000 de euro într-o zi.

O altă metodă era confiscarea cardurilor. Falșii polițiști le confiscau cardurile turiștilor pe motiv că sunt false. Ei cereau codurile pin și le spuneau că după verificare, cardurile le vor fi returnate prin poștă.

Cei treisprezece români vor rămâne în arestul poliției până la definitivarea anchetei, deoarece există suspiciunea că banda ar mai avea membri rămași în libertate.

 

Ce le-a trecut prin cap unor români ca să facă niște bani. Au falsificat o mașină de poliție

INCREDIBIL! Au furat mașina poliției și au transformat-o în discotecă mobilă

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII