Home Eveniment Centrul E-Cons, de 50 de milioane de euro, se lansează joi la Madrid
Centrul E-Cons, de 50 de milioane de euro, se lansează joi la Madrid

Centrul E-Cons, de 50 de milioane de euro, se lansează joi la Madrid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Reprezentanții comunității românești din Spania se vor întâlni cu persoanele din conducerea Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe și cu șefii oficiilor consulare din Spania și Portugalia, pentru a afla ultimii pași realizați în implementarea sistemului informatic E-Cons.

e-cons

Întâlnirea va avea loc joi, 19 februarie, de la ora 16.00, la sediul Secției Consulare din Madrid, din strada Albufera, numărul 319.

Din partea MAE vor fi prezenți Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular, și Radu Florea, director în cadrul Direcției Relații Consulare, precum și ambasadorul României în Spania, Ion Vîlcu, și șefii consulatelor din Spania și Portugalia.

Întrunirea va avea ca scop prezentarea noului Sistem Informatic Integrat Consular (E-Cons), proiect în valoare de 50 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

Sistemul Informatic Integrat Consular conține șase componente: Sistemul Național de Informații privind Vizele (SNIV), Portal pentru facilitarea solicitării vizelor (E-Viza), Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie (E-Pass), Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC) și Registrul Electronic al Documentelor (RED).

Va exista și un call-centre MAE, denumit Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), care va fi operațional non-stop, iar pe site-ul fiecărei misiuni diplomatice va exista numărul de telefon operativ pentru țara respectivă.

Informațiile consulare vor fi preluate de un robot telefonic, apoi se va face legătură cu un operator. Pentru situații de urgență, solicitantul va fi pus în contact direct cu un consul din zona cea mai apropiată.

Oficialii MAE susțin că, prin acest proiect, serviciile consulare române vor fi printre cele mai moderne din punct de vedere tehnic și procedural în Uniunea Europeană. Ei au mai precizat că finanțarea a fost acordată de UE strict pentru modernizarea sistemului consular și că în suma de 50 de milioane de euro este inclusă atât achiziția de hardware pentru implementară sistemului informatic cât și modernizarea unor clădiri.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII