Home LEGISLAȚIE Congresului Românilor de Pretutindeni: Camera Deputaților va aloca banii, MAE îi va împărți!
Congresului Românilor de Pretutindeni: Camera Deputaților va aloca banii, MAE îi va împărți!

Congresului Românilor de Pretutindeni: Camera Deputaților va aloca banii, MAE îi va împărți!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Comisiile pentru românii de pretutindeni din Camera Deputaţilor şi Senat s-au reunit, marți, 19 mai, pentru a dezbate noua metodologie de organizare a Congresului Românilor de Pretutindeni, ce prevede alegeri libere pentru cei care vor ocupa un loc în acest Congres.

Congresul romanilor de pretutindeni 1

Deputatul Aurelian Mihai ne-a răspuns la câteva întrebări legate de ședința care a avut loc ieri.

„Nu am participat ieri (19 mai – n.red.) la această ședință, deoarece am fost plecat într-o delegație în Spania, dar sunt la curent cu ce au discutat colegii mei”, a ținut să precizeze deputatul.

„Ieri au fost dezbătute propunerile pentru forma finală a doucumentului ce va cuprinde metodologia organizării Congresului Românilor de Pretutindeni. Forma finală a acestuia va fi dată publicității în aproximativ o săptămână, după ce toți membrii comisiei vor aduce îmbunătățiri la textul actual. Nu vă pot spune anumite chestiuni legate de această dezbatere, dar pot preciza că anumite amendamente vor fi rediscutate”.

Cât despre data la care va fi organizat Congresului Românilor de Pretutindeni, Aurelian Mihai a declarat:

„După ce documentul va avea o formă finală și va fi aprobat de membrii comisiilor, se va discuta bugetul și apoi data la care acesta va fi programat. Ceea ce vă pot spune în mod cert este faptul că acest Congres nu va fi organizat în an electoral. În orice caz, când va exista o dată, va fi comunicată atât misiunilor diplomatice, cât și mass-media.”

Despre cine va suporta chetuielile Congresului Românilor de Pretutindeni, Aurelian Mihai a afirmat:

„După definitivarea amendamentelor, Camera Deputaților va aproba un buget total pentru acest eveniment, urmând ca DRP-ul (MAE) să se ocupe de categoriile de chetuieli. Ei (n.red. MAE) sunt cei care vor hotărî pe ce vor fi cheltuiți banii alocați organizării acestei manifestări. Sunt sigur că DRP-ul va anunța din timp categoriile de chetuieli, și dacă va fi cazul metodologia decontărilor.”

Care va fi metodologia acreditării mediilor de presă din afara granițelor?

„Recunosc că nu ne-am gândit la această chestiune, dar voi discuta cu restul colegilor mei și vom introduce un amendament referitor la prezența jurnaliștilor români din afara țării. Cred că și de această dată tot MAE se va ocupa de acest lucru. Sigur vor exista comunicate de presă din care jurnaliștii din afara țării vor afla modalitatea în care se vor putea acredita pentru participarea la Congresul Românilor de Pretutindeni.”

Citește și Metodologia propusă

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII