Home Cultural O româncă a câștigat premiul „Emilio Alarcos” 2015
O româncă a câștigat premiul „Emilio Alarcos” 2015

O româncă a câștigat premiul „Emilio Alarcos” 2015

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Volumul de poezii „Carrusel”, semnat de Ioana Gruia a fost desemnat câștigătorul marelui premiu al concursului „Emilio Alarcos”, decernat de Consiliul de Educație și Cultură din Asturia.

ioana-gruia

Ioana Gruia s-a născut la București, în anul 1978 și este profesor la Universitatea din Granada. Ea își semnează creațiile literare cu pseudonimul Anna Wulf.

Autoarea de origine română nu se află la prima încercare literară, ea a mai publicat alte două cărți de poezii în limba spaniolă „El sol en la fruta” și „Otoño sin cuerpo” și romanul „La vendedora de tiempo”.

Juriul concursului, prezidat de Luis Garca Montero, profesor la Universitatea din Granada și deținătorul Premiul Național de Poezie, a ales-o în unanimitate pe româncă după ce a evaluat 150 de volume de poezii semnate de autori din Spania, Europa, America Latină și China.

Acest concurs este organizat în fiecare an, din 2012, de către Consiliul de Educație și Cultură din Asturia și premiză creațiile originale și inedite scrise în limba spaniolă.

Câștigătorul marelui premiu a primit suma de 7.200 de euro și îi va fi publicat volumul de poezii.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII