Home Eveniment Procurorii DNA se interesează de contractele lui Sebastian Ghiță cu MAE
Procurorii DNA se interesează de contractele lui Sebastian Ghiță cu MAE

Procurorii DNA se interesează de contractele lui Sebastian Ghiță cu MAE

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

DNA Ploieşti a solicitat documente de la Ministerul de Externe legate de firme apropiate lui Sebastian Ghiţă privind contractul «Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni»,  anunță MEDIAFAX.

DNA

Procurorii DNA Ploieşti au cerut Ministerului Afacerilor Externe documente cu privire la atribuirea contractului pentru»Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni», au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Contractul de aproape şapte milioane de euro a fost atribuit în 2015 de Ministerul de Externe asocierii dintre Siveco şi Expert One Research, o firmă cu acţionari apropiaţi de Sebastian Ghiță.

Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC) face parte din amplul proces de informatizare şi modernizare a prestării tuturor serviciilor consulare demarat de MAE, prin crearea unei platforme electronice integrate, cunoscută sub denumirea „E-cons”, ce cuprinde mai multe sisteme informatice care deservesc domeniul consular.

MAE, în legătură cu documentele cerute de DNA: Licitaţia a fost publică, deschisă

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat luni că DNA Ploieşti a cerut documente referitoare la contractul pentru SIMISC, care a fost atribuit asocierii Siveco România SA şi Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fără TVA.

«Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti a solicitat Ministerului Afacerilor Externe documente referitoare la contractul <<Achiziţie a infrastructurii hardware şi software de bază, a serviciilor de dezvoltare şi implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC)>>», a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

MAE precizează, de asemenea, că s-a respectat procedura legală de licitaţie publică deschisă, desfăşurată prin intermediul SEAP, iniţiată în luna mai 2014 şi finalizată în ianuarie 2015.

«La licitaţia publică respectivă au fost depuse cinci oferte iar criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic. Contractul a fost atribuit asocierii Siveco România SA şi Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fără TVA», potrivit sursei citate.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII