Home Eveniment Proxenetul Ion Clămparu, poreclit Cabeza de cerdo, va fi extrădat în România
Proxenetul Ion Clămparu, poreclit Cabeza de cerdo, va fi extrădat în România

Proxenetul Ion Clămparu, poreclit Cabeza de cerdo, va fi extrădat în România

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Condamnat la ani grei de închisoare, interlopul român Ion Clămparu se află de 14 zile în penitenciarul A Lama din Pontevedra, unde așteaptă să fie pus în practică ordinul de extrădare a sa în România, emis de Guvernul spaniol.

ion camplaru

Clămparu, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat în 2012  la 30 de ani de închisoare, fiind acuzat de proxenetism și trafic de persoane și va fi extrădat în România, unde îl așteaptă o altă sentință, cu executare, de 10 ani.

Autoritățile spaniole așteaptă ca polițiștii din România să le confirme data la care vor ajunge la Madrid, pentru a-l lua în primire pe Clămparu.

O dată ce se va ști ziua, Clămparu va fi mutat la un penitenciar din Madrid, de unde va fi predat polițiștilor de la București și îmbarcat spre România de pe aeroportul Barajas.

Tribunalul Suprem a procesat cererea de extrădare a inculpatului, după ce Tribunalul Provincial din Madrid a dictat sentința. Judecătorii români au validat sentința spaniolilor, confirmând faptul că inculpatul va executa ambele pedepse.

Cămplaru, zis și Cap de porc sau Cabeza de cerdo, dar cunoscut și ca El Padrino, Papa sau El Zorro, este acuzat că a introdus în Spania peste 600 de femei, pe care le-a obligat să se prostitueze, folosindu-se de abuzuri psihologice, fizice și sexuale.

În anul 2004, el a fost dat în urmărire generală internațională prin Interpol și după ce, timp de șapte ani s-a ascuns prin Anglia, Italia, Portugalia și Franța, în 2011 s-a predat Poliției spaniole.

Conform autorităților spaniole, Clămparu se încadrează într-un regim special de supraveghere, fiind clasificat ca un deținut extrem de violent și de periculos.

Din această cauză, periodic, este mutat la o altă închisoare.

Inclus în Listele Interne pentru Supraveghere Specială (Fichero de Internos de Especial Seguimiento – FIES) ca fiind cap al mafiei românești, Clămparu a trecut prin închisorile „Moron”, provincia Sevilla, „Navalcarnero”, provincia Madrid și „El Puerto 3”, provincia Cadiz.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII