Home Eveniment Spania. Ziar condamnat la plata unor despăgubiri pentru că a publicat o fotografie… publică
Spania. Ziar condamnat la plata unor despăgubiri pentru că a publicat o fotografie… publică

Spania. Ziar condamnat la plata unor despăgubiri pentru că a publicat o fotografie… publică

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

„Ziarul ˂ La Opinion de Zamora ˃ trebuie să plătească suma de 15 mii de euro unei persoane a cărei fotografie a apărut într-o ştire, fără consimăţământul acesteia”, se arată într-o sentință dictată miercuri, 15 februarie, de către Tribunalul Suprem din Spania.

Fotografia a fost copiată de pe profilul de Facebook al unui bărbat, pentru a ilustra o informaţie referitoare la un accident, în urmă căruia acesta a fost rănit.

Magistrații au considerat că publicația i-a încălcat bărbatului „dreptul la imagine a persoanei”.

Ei au menționat în sentință că, deşi titularul profilului de Facebook are o fotografie accesibilă publicului larg, acest lucru nu permite reproducerea ei într-un mijloc de informare în masă.

Scopul contului pe o reţea socială pe internet este comunicare titularului său cu alte persoane şi interacţiunea acestora şi nu publicarea imaginii titularului în presă, se mai arată în sentință.

Consimţământul titularului este prevăzut de legea de protecţie a dreptului la onoare şi la propria imagine şi chiar dacă nu specifică, dacă acesta trebuie obţinut în scris, este obligatoriu, în astfel de cazuri, afirmă specialiştii, pentru a asigura titularul că fotografia nu se foloseşte cu scopuri îndoelnice, sau cu rele intenţii.

Sursa: EVZ.ro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII