Home Cultural Valencia. Expoziție de ceramică a artistei plastice Cristina Bolborea
Valencia. Expoziție de ceramică a artistei plastice Cristina Bolborea

Valencia. Expoziție de ceramică a artistei plastice Cristina Bolborea

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Muzeul de Național de Ceramică și Arte Decorative, din strada Carrer del Poeta Querol, numărul 2, Valencia, va fi, până duminică, 18 septembrie, gazda expoziției ceramistei române Cristina Bolborea.

Valencia

Cele peste o sută de lucrări din ceramică, sticlă și metal sunt grupate în jurul a zece teme de inspirație printre care se regăsesc „Covoarele maeștrilor”, „Lagoa de Albufeira”, „Ochiul furtunii”, „Siena” sau „Tihnă”.

Despre lucrările româncei, Jaume Coll Conesa, director al Muzeului Naţional de Ceramică şi Arte Decorative „González Martí» spune că: „prin piesele selecţionate pentru această expoziţie, Cristina Bolborea sugerează bogăţiile orientale, puse în evidenţă pin intermediul unui limbaj plastic senzual. Bogăţii care sugerează descoperirea unor colţuri ascunse şi întunecate ale unei pieţe persane, fără a se ști momentul în care acestea au fost abandonate, căpătând un aer atemporal”.

„În aceste bogății, materialul ceramic ales – gresie, teracotă sau porţelan – fuge de rigiditate și se adaptează suprafeţelor de lemn sau metal evocând mătăsuri vechi, tapiserii lucrate minuţios şi covoare sau elemente de marochinărie care definesc valorile unui gust rafinat şi ale unei tehnici de vădită perfecţiune.

Texturile şi reliefurile artistice atent studiate, ranforsate de utilizarea subtilă a engobelor şi a oxizilor metalici, sporesc expresivitatea operelor ceramistei”, a mai precizat Jaume Coll Conesa.

Expoziția poate fi vizitată după următorul program:

  • de marți până sâmbătă: între orele 10.00 – 14.00 și 16.00 – 20.00;
  • duminică și zilele de sărbătoare legală: între orele 00 – 14.00.

Prețul unui bilet este de trei euro și poate fi procurat direct de la intrarea muzeului, pentru persoanele sub 18 ani, accesul este gratuit.

Sursa: ICR Madrid

Foto: ICR Madrid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII