Home Eveniment VIDEO. Barcelona. Bărbaţi mascaţi atacă autobuzele cu turişti. „Credeam că sunt teroriști“
VIDEO. Barcelona. Bărbaţi mascaţi atacă autobuzele cu turişti. „Credeam că sunt teroriști“

VIDEO. Barcelona. Bărbaţi mascaţi atacă autobuzele cu turişti. „Credeam că sunt teroriști“

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Tot mai mulţi locuitori ai Barcelonei sunt nemulţumiţi de turismul în masă din oraşul lor şi încearcă să-l stopeze prin diverse acţiuni, inclusiv cu atacuri asupra autobuzelor turistice.Recent, patru bărbaţi mascaţi au atacat un autobuz turistic în Barcelona, în semn de protest faţă de turismul în masă.

Cei patru bărbaţi mascați au tăiat cauciucurile autobuzului şi l-au vopsit cu grafitti, provocând panică în rândul turiştilor, printre care şi copii.

Unii dintre ei au crezut iniţial că au fost atacaţi de terorişti. „Credeam că era un atac terorist“, a declarat pentru Daily Mail un turist britanic în vârstă de 39 de ani care a petrecut câteva zile la Barcelona împreună cu soţia sa. Însă aceşti turişti au asistat, de fapt, la o ultimă ieşire violentă împotriva turismului în masă, căruia Barcelona nu îi mai face faţă, scrie presa spaniolă.
În 2016, Barcelona a fost luată la pas de 32 de milioane de turişti, fiind al 12-lea cel mai vizitat oraş din lume şi al treilea din Europa, după Londra şi Paris.

Confruntaţi cu aglomerarea şi creşterea preţurilor, mii de locuitori ai Barcelonei au ieşit în ianuarie pe bulevardul Las Ramblas pentru a-şi face auzite nemulţumirile.

Între timp, inscripţii cu mesajele „Turişti, plecaţi acasă“ şi „Gaudi, te urâm“ au împânzit oraşul.

Forţată să ia măsuri, Ada Colau, primarul oraşului, a prezentat un set de măsuri intitulat „Planul Strategic pentru Turism 2020“.

Acest plan prevede descongestionarea străzilor şi a centrului oraşului, precum şi ţinerea sub control a preţurilor. Barcelona nu este singurul oraş care consideră turismul în masă o problemă.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens este Veneţia, ai cărei locuitori s-au arătat revoltaţi de invazia hotelurilor şi apartamentelor în regim hotelier.

Roma şi Reykjavik sunt alte două oraşe ale căror municipalităţi iau măsuri pentru a evita apariţia unor probleme precum în Barcelona şi Veneţia.

 

FOTO: Metro.co.uk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII