Home Cultural VIDEO. Premiu la Cannes pentru documentarul „ Toto și surorile lui ”
VIDEO. Premiu la Cannes pentru documentarul „ Toto și surorile lui ”

VIDEO. Premiu la Cannes pentru documentarul „ Toto și surorile lui ”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Filmul documentar „ Toto și surorile lui / Toto et ses soeurs», în regia lui Alexander Nanau a mai trecut în palmares un premiu, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes: Prix France Culture Cinema 2016, informează Mediafax.

toto și surorile lui

Evenimentul a avut loc sâmbată, 14 mai, la Pavillion Unifrance din cadrul festivalului.

 Premiul este acordat anual de Radio France Culture celui mai bun film lansat în cinematografele franceze în ultimul an.

Prix France Culture Cinema des Etudiants 2016 a fost decernat creației regizorului Alexander Nanau, după ce zeci de studenți, viitori critici de film, au ales documentarul „Toto și surorile lui” din cinci filme nominalizate, ca fiind cel mai bun.

Celelalte patru producții intrate în selecție au fost: „Janis Joplin”, de Amy J. Berg, „Une jeunesse allemande”, regizat de Jean-Gabriel Periot, „Je suis le people”, de Anna Rousillon și „Les Ogres”, regizat de Lea Fehner.

Alexander Nanau reprezintă Ministerul Culturii, începand cu luna aprilie 2016, în Adunarea Generală a Acționarilor (A.G.A.) a Studioului Cinematografic SahiaFilm SA, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Culturii din România.

Totodata, cineastul a fost de curând desemnat să faca parte din Juriul de film documentar din cadrul Festivalului International de Film de la Sarajevo.

Filmul „Toto și surorile lui” a avut premiera în septembrie 2014, la Festivalul de la San Sebastian.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII