Home Cultural Zaragoza: Câștigătorii Concursului de poezie dedicat Zilei Naționale a României
Zaragoza: Câștigătorii Concursului de poezie dedicat Zilei Naționale a României

Zaragoza: Câștigătorii Concursului de poezie dedicat Zilei Naționale a României

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Vineri, 5 decembrie, a avut loc la Zaragoza cea de-a doua ediție a „Concursului de poezie dedicat Zilei Naționale a României”, organizat de Asociația „Români fără frontiere” ( Rumanos sin Fronteras) și Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

zaragoza 2La eveniment a fost prezent Alexandru Ion Steriu, consulul României în Zaragoza. Anul acesta au fost înscrise în concurs 24 de poezii.

Pe lânga proba de poezie, în acest an, competiția a avut și o probă speciala prin care participanții au ales un nume pentru concurs . Votul participanților a decis ca de la anul concursul să se numească „Suflet de român”.

Juriul, alcătuit din reprenzentanți ai Asociației „Români fără frontiere” și profesori din cadrul LCCR Zaragoza (departamentul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească aparținând Ministerului Educației Naționale) au desemnat următorii câștigători:

Locul 1- Mihaiu Marcos Gabriel

Locul 2- Bianca Tănase

Locul 3- Walter Adelin Buturcă

Lucrarea câștigătoare a primit 150 de euro, locul doi a primit 100 de euro, iar ocupantul locului al treilea a câștigat 50 de euro. Organizatorii au înmânat tuturor participanților diplome, cărți și alte cadouri.

„Obiectivul acestui concurs este de a stimula în cadrul tinerei generații interesul pentru unul dintre cele mai importante simboluri ale României și anume Ziua de 1 Decembrie, sau Marea Unire a tuturor românilor. Mulți dintre copii au pierdut contactul cu țara mamă, cu România, iar acest concurs este o încercare de a uni în inima lor atât interesul pentru Ziua Națională, cât și explorarea Limbii Române, prin crearea acestor poezii” a declarat Cătălin Șerbu președintele Asociația „Români fără frontiere” (Rumanos sin Fronteras).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII