12 octombrie – Ziua Hispanității. România, prezentă la defilarea de la Madrid

În fiecare an, la 12 octombrie, spaniolii din întreaga lume sărbătoresc «Ziua Hispanității».

ziua spaniei

În toate țările vorbitoare de limbă spaniolă, oficialitățile organizează parade militare, se țin discursuri, au loc spectacole, întreceri sportive, iar seara se încheie cu nelipsitele focuri de artificii.

Istoria și cultura Spaniei înglobează un amestec bogat de elemente diverse. Un număr impresionant de personalități și-au adus contribuția la îmbogățirea limbii, culturii și istoriei acestei țări și a limbii spaniole, în general.

La Madrid, aproximativ 3.400 de militari participă la ceremonia prezidată de Regele Felipe al VI-lea şi de familia sa cu ocazia Zilei Naționale a Spaniei.

Militari infanterişti din Marina Militară, ai Forţelor Aeriene din Garda Regală, din Unitatea Militară de Urgenţe şi ai Gărzii Civile vor defila, cu această ocazie, iar autorităţile vor aduce un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa pentru Spania.

Pentru prima dată, la parada organizată de Ziua Naţională a Spaniei, România este prezentă la defilare.

Patru militari români din Regimentul de Gardă „Mihai Viteazu” vor purta steagul românesc de reprezentare a forţei de reacţie ultrarapidă din cadrul NATO, alături de militari din alte 12 ţări.

Sărbătoarea Zilei Naţionale este marcată şi prin evenimente dedicate copiilor, iar muzeele naţionale oferă, astăzi, intrarea gratuită la toate expoziţiile.