Ani grei de închisoare pentru spaniolul care și-a omorât iubita româncă

Spaniolul care în octombrie 2013 a omorât o româncă în localitatea Torremanzanas a primit 25 de ani și 4 luni de închisoare, printr-o sentință dictată de Tribunalul provincial din Alicante, joi, 1 octombrie 2015.

crima

Crima s-a produs în Torremanzanas, provincia Alicante, unde cei doi locuiau într-o casă de la marginea localității. În după-amiaza zilei de 20 octombrie 2013, conform rechizitoriului, Martín R.S. a ajuns acasă și a găsit-o pe iubita lui dormind.

Din declarația dată de vinovat la poliție reiese că iubita sa, Sorina P, nu a vrut să vorbească cu el și, supărat, i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu o sabie. Când a văzut că femeia respiră încă, a împușcat-o de două ori. Pentru a ascunde crima, a mutilat cadavrul iubitei sale, după care a dat foc casei și a fugi de la locul faptei.
Cadavrul femeii a fost descoperit de pompierii care veniseră să stingă incendiul.

Conform unui comunicat emis de Guardia Civil la 22 octombrie 2013, criminalul s-a predat după 24 de ore de la săvârșirea crimei și și-a recunoscut fapta. El le-a spus polițiștilor că era beat și drogat și nu-și amintește mare lucru.

Magistrații l-au condamnat la 23 de ani și șase luni pentru asasinat, 4 luni pentru profanare de cadavre, un an și șase luni pentru deținere ilegală de arme.

Criminalul va trebui să plătească și o amendă de 1.800 de euro și suma de 250.000 de euro familiei victimei, reprezentând daune morale.