Autostrada Transilvania se construiește cu utilaje furate din Spania

Polițiștii din Cluj au descins vineri, 24 aprilie, pe șantierul autostrăzii Transilvania și au confiscat mai multe utilaje date în urmărire internațională de autoritățile spaniole.

autostrada transilvania

Anchetatorii clujeni au investigat reclamațiile venite din partea autorităților din Spania și au depistat trei utilaje furate, în valoare de aproximativ 200.000 euro, scrie Știri de Cluj.

Spaniolii au semnalat că bunurile erau sustrase din spațiul comunitar. Utilajele au fost găsite pe raza comunei Gilau, județul Cluj, în posesia unui agent economic, și erau folosite pentru executarea unor lucrări în incinta șantierului aferent autostrăzii A3.

Cercetarile continuă în cauză pentru stabilirea situaţiei juridice exacte a celor trei vehicule, sub coordonara Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj-Napoca.

Bunurile au fost lasate în custodia agentului economic în posesia căruia au fost identificate, până la finalizarea investigaţiilor.

În 15 aprilie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a spus că lucrările la autostrada Transilvania, «din Brașov și până în Borș», ar putea fi realizate în urmatorii ani, în perioada 2017-2018. De menționat, însă, că în prezent pe traseul autostrăzii Transilvania se lucrează doar pe câteva loturi, în timp ce tronsonul Tg.Mureș – Brașov nici măcar nu apare în Master Plan sau în lista de priorități a Guvernului.