Un avion de pasageri a fost deturnat în zbor, în Cipru. Atacatorul amenință cu detonarea unei bombe

Un avion Airbus de tip A320, cu 80 de pasageri, care efectua o cursă între Alexandria şi Cairo, a fost deturnat şi forţat să aterizeze pe aeroportul Larnaca, din Cipru. Ministerul Aviației Civile din Egipt a precizat că zborul 181 al companiei EgyptAir a fost deturnat de un pasager care pretinde că are asupra lui o centură cu explozibili.

avion deturnat

Potrivit televiziunii de stat cipriote, atacatorul este de naționalitate egipteană şi ar fi cerut azil politic în Cipru.
Reuters online relatează că bărbatul a deturnat aeronava din motive personale.

Piratul aerului are o fostă soţie în Cipru, potrivit CYBC.

Martori au declarat că bărbatul a aruncat o scrisoare pe pista aeroportului din Larnaca – scrisă în arabă – şi a cerut ca aceasta să-i fie livrată fostei sale soţii, o cipriotă.

Potrivit Cyprus Mail, poliţia o escortează pe femeie la aeroport.

Compania EgyptAir a precizat că toţi pasagerii egipteni au fost eliberaţi, la bord fiind opriţi doar cinci pasageri de altă naţionalitate şi membrii echipajului.

Potrivit news.sky.com, opt cetăţeni britanici şi zece americani s-ar fi îmbarcat în această aeronavă.

Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. În 1988, un avion din Kuweit cu 55 de persoane la bord a aterizat la Larnaca la câteva ore după ce decolase de pe un aeroport din Iran.