Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian.

Barcelona

Conform poliției, alarma a fost dată de sora victimei, după ce femeia a încercat în repetate rânduri să o contacteze.

Joi, în jurul orei 21.00, o tânără a anunțat autoritățile că sora ei, Florentina, nu răspunde la ușă, deși a fost sunată pe telefon de mai multe ori.

Femeia venise să o aducă pe nepoata ei de patru ani acasă. Copila a rămas la mătușă, deoarece mama ei lucrase în tura de noapte.

I s-a părut ciudat că Florentina nu a sunat-o și nici nu a trimis niciun mesaj, deși o făcea de fiecare dată când se întorcea de la acasă.

Când poliția a intrat în apartamentul de pe strada Francesc Layret, din cartierul Montesa, a găsit pe podeaua din sufragerie două corpuri, cel al Florentinei și pe cel al fostului ei iubit, un cetățean columbian.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru româncă. Columbianul a fost reanimat și transportat la spital.

Din primele cercetări, se pare că cei doi au avut o ceartă, iar columbianul a înjunghiat-o pe româncă, după care a încercat să se sinucidă. Anchetatorii spun că ușa de la intrare nu era forțată, iar în casă nu erau decât cei doi.

Vecinii au povestit că românca și columbianul avuseseră o relație, iar femeia încerca de mai mult timp să se despartă de el. Bărbatul a venit de mai multe ori și a amenințat-o cu moartea dacă nu se împacă.

Agresorul va rămâne spitalizat sub protecția poliției, urmând ca atunci când condițiile vor permite să dea o declarație cu privire la cele întâmplate.