Beneficiezi sau vrei să obții ajutoare sociale? Comunitatea Madrid lansează „Cardul Social”

Toate datele privind tipurile de ajutoare sociale de care beneficiază sau pot beneficia locuitorii Comunității Madrid vor fi incluse într-un card ce va fi lansat în luna decembrie de către Guvernul Autonom din regiune, anunță publicația spaniolă 20minutos.es.

Ce este Cardul Social?

Cardul Social va cuprinde  toate informațiile privind serviciile sociale și ajutoarele publice. El  are mărimea unui document național de identitate.

Toate persoanele rezidente în Comunitatea  Madrid, incluzând tineri, bătrâni, familii numeroase sau persoane cu dizabilități vor beneficia de acest card.

Conform datelor oficiale, în Comunitatea Madrid, în 2016, 1.400.000 de persoane au primit un tip de ajutor social. Însumând cifrele altor departamente s-a ajuns la un număr de 2.250.000 de beneficiari. Așadar, unul din trei madrileni primesc bani de la stat prin cele 49 de programe de ajutor social.

Cele mai cunoscute sunt programele de subvenționare a meniurilor școlare, a ajutoarelor pentru plata chiriilor, reduceri sau gratuitate pe transportul în comun etc.

Documentul va fi disponibil din luna decembrie a acestui an și va fi primit mai întâi de cei care deja beneficiază de ajutoare, urmând apoi cei care doresc să acceseze fonduri sociale. Astfel, toți beneficiarii ajutoarelor de la stat vor avea un astfel de document.

Autoritățile madrilene recomandă ca fiecare persoană să intre în posesia unui astfel de card, care o va putea ajuta să țină la un loc atât documentația cerută de administrație cât și să informații despre stadiul în care se află solicitările de acces în cele 49 de programe comunitare.

În prezent, madrilenii care doresc să se înscrie într-un program de prestații sociale trebuie să facă toate demersurile pe pagina web a Comunității Madrid (www.madrid.org) iar pentru a avea acces la acest tip de informații trebuie să ai un Certificat Electronic, un DNI (document național de identificare) electronic sau de un sistem permanent cu parolă. Parola este dată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Spania și este o formă de identificare pentru Administrația Regională.

 

Spania. Peste 100 de milioane de euro alocați pentru noul an școlar de Comunitatea Madrid