Cáceres: O româncă își obliga fiica minoră să cerșească

Policía Nacional din Palsencia, provincia Cáceres, a reținut, miercuri, 21 ianuarie, o româncă, după ce aceasta a fost denunțată de fiica ei de, 17 ani, că o obliga să cerșească.

cersetoare

Marți, 20 ianuarie, fata de 17 ani s-a prezentat la Centrul de Minori din orașul Palsencia acuzând-o pe mama ei că o obligă să cerșească pe străzi, timp de opt ore pe zi, șapte zile pe săptămână, iar toți banii îi sunt luați de aceasta.

Responsabilii centrului au alertat poliția care a intervenit în cazul fetei.

Românca le-a povestit polițiștilor că are doi copii, unul de 12 zile și altul de doi ani și că mama ei nu o lăsa să își alăpteze sugarul.

Ba chiar îi stabilise un loc și un orar unde să cerșească: pe strada Sol de Plasencia, dimineața, între orele 10.00 și 14.30, iar după-amiaza de la 16.00 la 20.00.

În declarația dată la poliție, minora a specificat că la doar trei zile de la nașterea ultimului copil, a fost obligată de mama ei să abandoneze maternitatea și să se întoarcă la cerșit.

În urma denunțului făcut, polițiștii au arestat-o pe femeia de 34 de ani și au început întocmirea documentației pentru ca aceasta să fie trimisă în instanță.

Cei doi copii au rămas alături de mama lor, toți trei aflându-se sub protecția Centrului de Minori din Palsencia.