Campania „Din suflet pentru România”! Copiii din Negreni au primit ajutoare de la românii din Spania.

Asociația „Centrul Cultural Român din Catalonia”, împreuna cu parohia „Sfântul Ștefan cel Mare” din localitatea Arbucies, provincia Girona, au continuat și în luna aprilie campania „Din suflet pentru România”, de colectare de alimente și haine pentru centrele de copii și bătrâni din România.

campanie 1

De data aceasta, 60 de copii din Negreni, județul Hunedoara, au primit haine, dulciuri și jucării de la românii din Spania.

„Părintele paroh Adrian Apostol a făcut un apel pe Facebook, am fost plăcut surprinși de numărul celor care ne-au ajutat”, ne-a povestit Stela Vidrașcu, vicepreședinta Asociației Centrul Cultural Român din Catalunia.

„Am strâns dulciuri, jucării și hăinuțe pentru acei copii orfani și cu ajutorul Atlassib am reușit să le trimitem în România, la Organizația «Salvați copiii» – Filiala Hunedoara. De unde au fost repartizate copiilor din Negreni”, a mai declarat Stela Vidrașcu.

campanie 2

Prima etapă a campaniei s-a materializat în luna ianuarie, atunci când persoanele cu dizabilități de la Centrul de Îngrijire și Asistență din Târgul Neamț au primit mai multe pachete cu alimente de la românii din Spania.

Cea de-a doua etapă a avut loc în luna februarie și a constat în strângerea a 200 de litri de ulei comestibil, pentru același centru de bătrâni din Târgul Neamț.

Organizatorii fac apel la toți acei care vor să contribuie și pun la dispoziție un număr de telefon (0034) 642. 818. 884 unde vi se pot furniza mai multe informații.