Campionatele Europene de Culturism și Fitness din Spania. Aur pentru România

Federația Română de Culturism și Fitness a adus din nou aur României în urma Campionatelor Europene de Culturism și Fitness desfășurate între 4 și 8 mai în Santa Susana, Spania.

Campionatele Europene de Culturism și Fitness

Pe lângă cele două medalii de aur și una de argint obținute de sportivii români, Gabriel Toncean, Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, a obținut recunoașterea internațională pentru conducerea federației, fiind distins cu medalia de aur de către Forumul Mondial (IFBB).

Alexandru Roatis și Ioana Sulea sunt noii campioni europeni medaliați cu aur, iar  Sebastian Văsut , medaliat cu argint, este vicecampion european la culturism și fitness.

În plus, FRCF se mai poate lăuda cu trei locuri 4 și un loc 5 și înalta distincție primită de președintele federației române.

În 2015, românii au reușit performanța de a câștiga la același campionat 4 medalii de aur, 1 medalie de argint și  4 medalii de bronz.

Gabriel Toncean, Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, a primit medalia de aur pentru merite manageriale din partea Forumului Mondial (IFBB).

„Am avut onorea să primesc în nume personal MEDALIA DE AUR din partea Forumului Mondial (IFBB). Este cea mai înaltă distincție pe care mi-ar putea-o oferi sportul vreodată! Rodul muncii mele din ultimii 3 ani are recunoștință internațională, ceea ce mă motivează și mai mult pentru viitor. Sunt fericit, sunt emoționat și totodată parcă nu îmi vine să cred. Mulțumesc echipei mele din cadrul FRCF, mulțumesc colegilor de la Lex Guard și bineînțeles, soției mele Simona Toncean, pentru că fără voi nu aș fi reușit asta. Și cel mai important, mulțumesc tuturor cluburilor care mi-au oferit încrederea și șansa de a conduce destinele Federației Române de Culturism și Fitness”, a declarat Gabriel Toncean pentru Agerpres.

 Campionatele Europene de Culturism și Fitness.

De la sfârșitul lui 2014 și până în prezent, Gabriel Toncean se poate mândri cu  o activitate lăudabilă în fruntea federației, aducând României 8 medalii de aur, 10 medalii de argint și  7 medalii de bronz la Campionatul Balcanic,  4 medalii de aur, 1 medalie de argint și  4 medalii de bronz la Campionatul European și 1 medalie de bronz la Campionatul Mondial.