„Castelul lui Dracula” – record de vizitatori în 2014

Castelul Bran, situat în regiunea Transilvania, cunoscut ca și „Castelul lui Dracula” a înregistrat în 2014 un număr record de vizitatori, 560.000 de intrări vândute, cu 8% mai multe decât în anul 2013.

Castelul-Bran

Alexandru Priscu, reprezentantul castelului Bran, a declarat pentru Mediafax că: „ 65% din numărul celor care au vizitat castelul au fost străini, ceea ce demonstrează că am căpătat o mare vizibilitate în rândul turiștilor din alte țări”

Chiar dacă autenticul Vlad Țepeș, principele Valahiei din sec. al-XV-lea, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker în crearea personajului și mitului Dracula, nu a locuit niciodată în acest loc, castelul ocupă a treia poziție în topul celor mai vizitate locuri turistice din România.

În același top, locul întâi este deținut de Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, iar poziția a doua este ocupată de Muzeul Național al Satului, ambele fiind situate în capitala României, București.

Fortăreața a fost ridicată, în localitatea Bran, județul Brașov, de către cavalerii Oridinului Teuton, la începutul sec. XIII și apăra, în Evul Mediu, drumul comercial ce lega Valahia de Transilvania.