Catalonia. Haos în aeroporturi, gări și autogări. Recomandările Ministerului transporturilor spaniol

Ministerul Transporturilor spaniol a decretat ca toate sectoarele din Catalonia să asigure un procentaj minim de activitate, transmite 20minutos.es.

Referindu-se la transportul aerian din zonă, adminstrația a anunțat că cele mai afectate aeroporturi sunt El Prat, Reus, Girona-Costa Brava și Sabadell. În aceași situție aflându-se și Centrul de control aerian Enaire, din localitatea Gava, unde se operează la o capacitate de 60%.

AENA, furnizorul de servicii aeroportuare spaniol, a anunțat că în Barcelona se lucrează la o capacitate de 23%, în Girona 29%, în Reus 34%,  iar în Sabadell 56%.

„În ceea ce privește companiile aeriene și agenții care asigură serviciile de handlingn au obligativitatea de a lucra la capacitate maximă”, se arată în documentul emis de către Ministerul Transporturilor spaniol, citat de publicația 20minutos.

„Transportul în comun va fi asigurat într-o proporție minimă de 50%”, se mai arată în decretul ministerului.

Pentru cei care urmează să călătorească,  Ministerul Transporturilor spaniol recomandă „să verificați dacă autobuzul, trenul sau avionul dumneavoastră va circula. Din cauza grevei e posibil să se anuleze sau să aibă întârzieri majoare”.

Guvernul Catalan (La Generalitat) a anunțat că metrourile și autobuzile vor circula la o capacitate minimă de 25%, doar la orele de vârf.

RENFE, compania națională feroviară, a comunicat că pe perioada grevei  vor circula 33% din trenurile regionale din Catalonia, iar cele de lungă distanță și cele de mare viteză la o capacitate aproximativ 75%.

Catalonia se află în grevă generală, pentru a condamna cu fermitate violențele poliției spaniole în încercarea de a opri referendumul de independență din 1 Octombrie.

Toate școlile și universitățile au avut porțile închise, doar spitalele lucrează în regim de urgență.