Colaborare între oamenii de afaceri români și spanioli. O nouă instituție a luat ființă la Zaragoza

La Zaragoza a fost puse bazele primei colaborări economice dintre Camera de Comerț Ibero-Română și Asociația Oamenilor de Afaceri din Aragon (AREA).

româno-spaniol

„Obiectivul semnării acestui acord este completarea activităților economice a misiunilor consulare românești și a altor instituții. Ne propunem ca împreună cu partenerii noștri atât cei spanioli cât și ce români să facilităm schimbul de informații între oamenii de afaceri și să localizăm sectoarele unde cererile de bunuri și produse nu sunt încă deservite”, a declarat pentru publicația El Economista, Roberto Valsan, președintele Camerei de Comerț Ibero-Române.

Camera de Comerț Ibero-Română a fost înființată cu aproximativ o lună în urmă, la Zaragoza și după cum declară președintele acestei instituții, Roberto Valsan: „are ca scop impulsionarea activităților economice dintre România și Spania. Ne dorim să fim un sprijin pentru oamenii de afaceri din ambele țări care sunt interesași să-și deschidă afaceri sau să încheie acorduri comerciale”.

 „Nu le vom oferi partenerilor noștri doar consiliere. Vom lucra împreună pentru îmbunătățirea imaginii omului de afaceri român. Sunt oameni de afaceri spanioli care sunt sceptici în ceea ce privește seriozitatea părților române, dar vom depune toate eforturile pentru a le demonstra că vor fi respectate toate clauzele contractuale în cazul unui acord. Trebuie să schimbăm această imagine și să fim un liant în vederea consolidării și respectarea contractelor încheiate de oamenii de afaceri din ambele țări”, a mai spus Valsan pentru El Economista.

Despre noul acord semnat, Roberto Lagunas, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Aragon (AREA) spune că „trebuie să ne ajutam reciproc și să lucrăm împreună cu onestitate și claritate”.

Instituția nou creată la Zaragoza nu este unica de acest gen. Pe 11 iunie 2003, lua ființă Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Spaniolă, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, care ulterior s-a alăturat Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, membră a CCIRB.

Sursa: El Economista