„A dat autobuzul peste mine!” O nouă metodă de a obține bani de la statul spaniol

Un caz care pare să facă parte dintr-o serie de escrocherii puse la cale de o bandă de români a avut loc în Palma de Mallorca, în Plaza Cardenal Reig, pe 20 iulie.

autobuz

 

În jurul orei 22.30, un bărbat a început să agite oamenii din jurul său strigând că a fost lovit de un autobuz. Imediat, alte persoane, probabil rude ale acestuia, i s-au alăturat, strigând că omul a fost accidentat.

Mai mult, acestea au devenit violente, potrivit martorilor, și au început să lovească în autobuz cu pumnii și picioarele.

Din cele povestite de călătorii, nu ar fi avut loc niciun accident.

„ Când autobuzul a închis ușile și ne pregăteam să plecăm din stație, am observat un bărbat întins pe jos și imediat alte zece persoane au ieșit dintre mașinile parcate și au început să strige la șofer și să lovească în autobuz cu pumnii și picioarele. Conducătorul auto a coborât, fiind acuzat că a lovit un bărbat. Eu nu știu ce să cred, nu a frânat, înainte de a opri în stație nu avea cum să aibă vitează și să nu simtă că a lovit pe cineva”, le-a declarat polițiștilor o călătoare care se află în autobuzul 24, aparținând Firmei Municipale de Transport Palma (EMT).

O ambulanță a transportat presupusa victimă la spital. Însă medicii de la spitalul universitar Son Espases, nu i-au găsit nici măcar o zgârietură.

Într-un comunicat de presă, poliția a catalogat incidentul ca fiind bizar, deoarece la fața locului nu s-au fost găsite urme de frânare și niciun martori care să fi văzut cum bărbatul a fost lovit de autobuz.

Cazul a ajuns apoi în atenția ofițerilor de la Policia National, care au descoperit că bărbatul era „accidentat” destul de des. Astfel, el mai avea la activ două incidente recente în care a reclamat că a fost lovit, iar unul dintre ele, în care victima cere o despăgubire substanțială se află deja pe rol la judecătorie.

Poliția continuă cercetările pentru a depista dacă este vorba despre o escrocherie sau persoana respectivă este, pur și simplu, ghinionistă.