Decizie luată la Viena: Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni este partener al agenției de presă Diaspora Azi

Viena, 1 august 2017 – Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (UJRP) va participa ca partener la proiectul agenției de presă „Diaspora Azi”, demarat de asociația „Mihai Eminescu” din Viena.

Agenţia de Presă Diaspora Azi (APDA) este proiectul cel mai important în care se va angaja UJRP în următoarea perioadă. Agenția va realiza zilnic un flux cu cele mai importante ştiri de actualitate şi de interes pentru diaspora românească din ţările cu cele mai mari comunităţi de români.

Participarea UJRP la acest proiect este una dintre deciziile luate la Adunarea generală care a avut loc la Viena, la sediul UJRP din Martinstrasse nr. 54, în data de 29 iulie.

La această ședință a fost simplificată structura de conducere, fiind redus numărul de funcții de vicepreședinți la un singur post, și a fost desemnată echipa care va conduce UJRP încă doi ani: Sorin Cehan – președinte, Laura Hant – vicepreședinte, Ruben Doran – secretar, Constantin Hant – trezorier.

ujrp2

Făcând bilanțul primilor doi ani de activitate al UJRP, Sorin Cehan, președintele Uniunii, a explicat:

„Cea mai importantă realizare a primilor doi ani este faptul că publicațiile afiliate au devenit mai puternice, datorită întăririi legăturilor și schimbului permanent de informații dintre jurnaliștii din diferite țări. Înființarea și consolidarea agenției de presă pentru diaspora este următoarul pas extrem de important pe care Uniunea îl face.”

Cu această ocazie a fost actualizată lista de membri și publicații afiliate. La acest moment, din UJRP fac parte următorii membri și următoarele publicații:

Membri: Sorin Cehan, Laura Hant, Andi Rădiu, Mircea Maer, Violeta Niculescu, Ionică Armancă, Doina Meiseleș, Nando Mario Varga, Anamaria Daiana Matieș, Cristina Sofronie, Ionuț Țene, Oana Dobrescu, Marius Dobrescu, Veronica Ivanov, Ruben Doran, Camelia Rădiu, Constantin Hant.

Publicații: Gazeta Românească (Italia), Ziarul Românesc Germania, Ziarul Românesc Weekly (Marea Britanie), Ziarul Românesc Italia, Jurnalul Românesc (Austria), Zig-Zag Româno-Canadian (Canada), Inforoes.com (Spania), Jurnalul Săptămânii (Israel), Magazin Expres (Israel), Revista Mea (Israel), Jurnalul De Luni (Israel), Anima News (Israel), Radio Stuttgart – Zig-Zag de România (Germania), Știri Diaspora (România), Napoca News (România), Gazeta de Spania.

ujrp3

UJRP este o asociație profesională înființată la Viena în 23 octombrie 2015, care își propune următoarele obiective: sprijinirea publicațiilor de limba română din străinătate, dezvoltarea legăturilor între jurnaliști și realizarea de proiecte comune.

UJRP rămâne cea mai puternică asociație a jurnaliștilor români din străinătate, având în vedere audiența de care se bucură publicațiile afiliate, calitatea activității jurnalistice a membrilor și numeroasele inițiative la care Uniunea participă, în țară sau în străinătate.