FARA: „Clasa politică din România demonstrează că are o problema gravă de corupţie”

Gabriela Stan, președinta Federaţiei de Asociaţii de Români din Andalucia (FARA), i-a trimis prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare deschisă în care îl roagă „ să revină pe drumul unirii și nu cel al discordiei”.

 

”În atenţia domnului Victor Ponta, Prim- Ministru al României

Domnule Victor Ponta,

Am citit cu deosebită ȋngrijorare declaraţiile dumneavoastră şi ale altor membrii ai guvernului sau coaliţiei de la putere cu privire la românii din diaspora.ponta3

Conform acestor declaraţii noi, românii din diaspora, nu ar trebui sa votăm pentru ca nu trăim ȋn România, ne vindem votul pentru un mic sau o bere , ne abandonăm copiii şi, ultima, nu dorim să ajutăm România.

Vreau să vă aduc aminte că nu am plecat din ţară din capriciu, ci pentru că nu am găsit posibilităţi să ne asigurăm un trai decent ȋn România, dar, chiar dacă trăim departe de ţară suntem ROMÂNI , cu sufletul şi cetăţenia.

Noi ajutăm mult ţara, pentru că suntem cel mai mare inversor ce are România. Ȋn fiecare an ȋn ţară intră miliarde de lei (sau roni) de la noi, mare parte din acesti bani folosindu-se la investiţii ȋn terenuri, case, renovări, achiziţii de bunuri , susţinerea materială a familiilor, toate acestea plătind taxe şi impozite.

Altă modalitate de contribuţie la cheltuielile ţării sunt taxele consulare percepute, taxe ce sunt disproporţionate ȋn comparaţie cu costul aceloraşi acte ȋn ţară sau ȋn comparaţie cu costurile aceloraşi acte ȋn alte consulate din Spania. Ştiaţi dumneavoastra că un certificat de naştere ȋn ţară costă 11 lei şi ȋn Spania ȋntre 150 şi 180 euro( de la 666 până la 799 lei) ?

Mă ȋntreb dacă această campanie de dezbinare ȋntre românii din ţară şi cei din diapora nu are legatură cu dreptul şi datoria votului , exercitat ȋn noiembrie 2014 .

Cred că nu este corect sa ne cereţi alte sacrificii atunci când vedem că dumneavoastră nu faceţi. Bugetele ministerelor educaţiei şi sănătăţii scad dar cresc salariile guvernului, parlamentarior, reprezentanţilor politici ȋn judeţe şi alte structuri. Pentru aceasta ne cereţi să aportăm 10 euro pe luna?

Clasa politică demonstrează că are o problema grava de corupţie, dar nici unul din cei condamnaţi sau ȋn cercetare nu am auzit să fi dat ȋnapoi banii furaţi. Corupţia aceasta s-a răspândit ȋn tot sistemul public şi noi românii din diaspora suferim când vedem România an de an pe lista celor mai corupte ţări din lume.

Sper din suflet să vă mai gândiţi şi să reveniţi pe un drum al unirii şi nu al discordiei.

Un salut cordial,

Gabriela Stan
Preşedinta Federaţiei de Asociaţii de Români din Andalucia FARA”

Joi, 29 ianuarie, premierul Victor Ponta în cadrul unei dezbaterii pe teme sociale a făcut propunerea ca „fiecare român din străinătate să contriubuie la asigurarile sociale cu 10 euro”.

Sursa: Biroul de presă FARA