Germania: Mihai Rusu vrea să-i reprezinte în Parlament pe românii din diaspora

Mihai Rusu a ajuns în Germania în 1977. Tenismen de valoare la Steaua București, a reușit să își continue cariera sportivă, devenind apoi antrenor federal al Germaniei. În 1983 a intrat ca redactor sportiv la Radio Europa Liberă. A fost mereu atent la ce se întâmplă în România și s-a implicat în politică, alături de ”dreapta”. În 2010 a înființat la München prima asociaţie politică românească în Occident sub titlul «Amiciţia PDL-München». Acum s-a înscris la selecția pentru candidații din diaspora organizată de PMP, relatează ziarulromânesc.de.

candidat

Românul a acordat un interviu în care își expune motivele pentru care a ales să facă acest pas.

Mihai Rusu, de ce vrei să candidezi pentru un post de parlamentar de diaspora şi de ce alături de PMP?

«Cred că a sosit timpul ca cineva din afara României să reprezinte diaspora în Parlament prin identificarea civică, dar şi aceea de mentalitate; faptul că am ales PMP se datorează iniţiativei dlui Eugen Tomac de a apela la oamenii noştri din afara României în vederea câştigării unui nou electorat.»

Inevitabil, PMP este identificat cu Traian Băsescu, personalitatea fostului președinte pune în umbră orice altă caracteristică a acestei grupări. Ești un soldat în armata lui Traian Băsescu?

«Mai întâi sunt un cetăţean liber cu convingeri proprii după 39 de ani de viaţă în Germania; nu sunt soldat şi nici nu am răspuns vreodată la comenzi astfel încât personalitatea preşedintelui Traian Băsescu defineşte PMP ca o entitate non-conformistă pe o scenă politică românească dominată de yesmani cu interese «mici».»CITEȘTE MAI DEPARTE AICI!

Sorin Cehan