Un important turneu de tenis din România se mută în Spania

Fostul tenisman Ilie Năstase a dezvăluit unde se va disputa turneul ATP 250 care până în acest an a avut loc la Bucureşti.

turneu de tenis

Năstase a declarat că Ion Țiriac, patronul turneului, a dat drepturile pe Costa del Sol, în Marbella, pe o perioadă de doi ani.

Acum e prea tarziu să se mai facă ceva, domnul Țiriac a dat turnelul pe 2 ani deja și nu văd de ce s-ar schimba acum. Eu chiar îi mulțumesc că ne-a lăsat 20 de ani, că putea să ne lase mai puțin. N-o să pierd nici eu, nici domnul Țiriac, or să piardă copilașii ăia, care sunt băieți de mingi și n-or să mai aibă la cine să se uite”, a spus Năstase.

Fostul mare tenismen a avut un mesaj dur pentru Mugur Isărescu, șeful BNR, instituția care are în administrare Arenele unde se disputa turneul până acum. Problemele pleacă tocmai de la refuzul Băncii Naționale de a investi în modernizarea complexului, care a pierdut dreptul de organizare al competițiilor din cauza lipsei unui aviz ISU.

«Eu nu știu de unde vine terenul ăla, al cui e terenul, dar cred că Isărescu nu îl are de la mama lui, de la Drăgășani, nu i l-a făcut cadou… 6 hectare în mijlocul Bucureștiului. Cred că acest teren este al românilor.

Acolo joacă în fiecare dimineață, pe central, joacă și prietenul nostru, domnul Enoiu, joacă mulți din ăia cu burtă mai mare ca a mea. Sper, dacă e vreun cutremur, să cadă pe ei, nu pe noi», a mai spus Năstase.