Invitație la film. „Marți după Crăciun”, în regia lui Radu Muntean, rulează la cinematograful Dore, din Madrid

Miercuri, 30 iulie și joi, 31 iulie, de la ora 18.00 și respectiv 21.00, cinematograful Dore, din strada Santa Isabel numărul 3, din Madrid, va proiecta filmul românesc „Marți după Crăciun”. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu, Alexandru Baciu, Radu Muntean, iar regia de Radu Muntean.

Filmul, cu o durată de 99 de minute, are în distribuție pe Mimi Brănescu, Mirela Oprișor, Maria Popistașu, Dragoș Bucur și Victor Rebengiuc, fiind nominalizat în 2010 la categoria „Un Certain Regard” în cadrul galei Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Tot în 2010, la Festivalul de Film de la Gijón (Spania) a câștigat premiile pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță. În același an, Mirelei Oprișor i-a fost decernat titlul de cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Mar del Plata (Spania) și Festivalul de Film Sarajevo (Federația Bosniei și Herțegovinei).

Sinopsis: Paul și Adriana Hanganu (Mimi Brănescu și Mirela Oprișor)sunt căsătoriți de zece ani. Mara (Sasa Paul-Szel) , fiica lor, are opt ani. Paul are o relație extra-conjugală de șase luni cu Raluca (Maria Popistașu), în vârstă de 27 de ani, dentista lor. Înainte de Crăciun, Paul, soțul și tatăl care nu prea are timp pentru amantă, familie și febra cumpărăturilor de Crăciun, își duce fiica la dentist.

Întâmplarea face ca soția lui Paul, Adriana, să ajungă în același moment la cabinetul Ralucăi, unde erau soțul și fiica acesteia. Întâlnirea dintre cele două femei îl obligă pe Paul să ia o decizie.