Madrid: Amenzi pentru stăpânii de câini care nu curăță mizeria lăsată de patrupede

Potrivit primarului din Madrid, Manuela Carmena, instituția pe care o conduce va începe o campanie de sancționare a persoanelor care dețin animale de companie și care nu strâng fecalele lăsate de patrupede în spațiile publice, scrie El Confidencial.

Madrid

Astfel, „persoanele  care  îşi scot la plimbare patrupedele sunt obligate să aibă asupra lor dotările necesare colectării dejecţiilor, respectiv mătură, făraş, pungi, mănuşi de unică folosinţă”.

În caz contrar, vor fi amendați cu sume cuprinse între 750 și 1.500 de euro.

Carmena a mai spus că vor fi înființate patrule speciale pentru a monitoriza parcurile și străzile.

Javier Barbero, consilier pe probleme de Sănătate și Securitate Publică, a declarat că persoanele care nu pot achita amenda o pot transforma în zile de muncă în folosul comunității.

Primăria din Madrid nu este prima instituție care ia măsuri de acest.

Din 2013, în municipiul Galapagar, din Comunitatea Madrid, există polițiști specializați în astfel de cazuri.

Și în orașul madrilen Brunete au fost luate măsuri, stăpânii patrupedelor primesc acasă o cutie cu excrementele lăsate de animale pe străzi sau în parcuri.

În Colmenar Viejo, comunitatea Madrid, există mai mulți detectivi particulari care urmăresc activitatea animalelor de companie în spațiile publice, iar când stăpânii nu strâng dejecțiile sunt filmați și apoi amendați.

Locuitorii din Mostoles sunt încurajați de către autorități să reclame „comportamentul neadecvat al stăpânilor”.

Orașul Xativa din Comunitatea Valencia a creat o bază de date cu ADN-ul câinilor, iar atunci când găsesc dejecții stăpânii nu plătesc doar o amendă ci și costul analizelor genetice.