Madrid. O tabără ilegală de romi va fi dezafectată. În locul ei se vor construi terenuri sportive

„Consiliul orașului Madrid va dezafecta tabăra ilegală a romilor din cartierul Delicias și va construi terenuri sportive”, a anunțat marți, 20 septembrie, Marta Higueras, reprezentanta departamentului pe probleme de „Egalitate, drepturi sociale și ocuparea forței de muncă”.

Madrid

În acest așezământ locuiesc mai multe familii de romi de naționalitate română.

Marta Higueras a mai spus că Primăria le va oferi familiilor care locuiesc acolo și care vor fi evacuate „toate resursele sociale” și a precizat că „din experiența anterioară știe că aceștia nu vor accepta acest ajutor”, relatează publicația spaniolă „El Mundo”.

Responsabil de licitațiile aferente va fi Consiliul Municipal din districtul madrilen Arganzuela. Conform aceleași surse, consiliul nu poate interveni până când nu vor fi evacuate toate persoanele care locuiesc acolo.

Socialistul Ignacio de Benito a calificat informația ca fiind o „veste foarte bună” și a solicitat colaborarea cu alte administrații pentru ca familiile evacuate să nu se instaleze în alte zone ale orașului.

Begoña Villacis, consilier din partea partidului Ciudadanos, a solicitat Primăriei informații despre „resursele sociale” puse la dispoziția celor care urmează să fie evacuați. Ea a spus că salută și sprijină decizia autorităților de a opri consolidarea așezământului ilegal.

PP, PSOE și Ciudadanos au aprobat, la data de 4 mai, alocarea mai multor resurse și elaborarea unui „plan de relocare a persoanelor care locuiesc în așezările ilegale din piețe, poduri și parcuri, majoritatea români de etnie romă”, mai scrie El Mundo.