Ministrul pentru diaspora vă așteaptă „în aer”

Românii care locuiesc în Spania și vor zbura vineri, 19 februarie, către Madrid vor avea surpriza ca însuși ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, să le răspundă la întrebările legate de votul prin corespondență în timpul unei curse Bucureşti-Madrid operată de compania Tarom.

diaspora

Discuţiile vor avea loc în cadrul lansării campaniei #DialogLaÎnălţime, realizată în premieră în România, și se vor derula până la alegerile parlamentare din toamnă.

Scopul campaniei constă în informarea românilor din diaspora cu privire la modificările aduse sistemului electoral pentru alegerile parlamentare, potrivit unui comunicat DPRRP, dar ministrul delegat şi românii care se vor deplasa cu aceeaşi cursă aeriană vor putea aborda și diverse situaţii sau probleme cu care se confruntă românii din diaspora.

Din motive de securitate, prezenţa la bord a ministrului nu va fi anunţată dinainte. Stoenescu va călători la clasa Economy, iar personalul de la bord va anunţa prezenţa sa şi îi va invita pe românii aflaţi în avionul respectiv să-i pună întrebări ministrului.