Multiplu campion român la box ucis într-o altercație în Tenerife

Robert Dănceanu, 39 de ani, multiplu campion la box, a fost ucis într-o altercație de campionul mondial la box Moises Ruibal, într-un club din Tenerife.

Conform Cancan.ro un prieten al pugilistului a povestit ce s-a întâmplat: ”Tragedia a avut loc în acest weekend, într-un local din Tenerefe, unde Robert și-a vazut fratele într-o încăierare cu Moises și a încercat să-i despartă, pentru că el era un tip foarte pașnic. Nervos ca s-a bagat, spaniolul i-a dat un pumn american în plină față, avea ținte pe mâini, și l-a pus la pământ dintr-o lovitură” .

Robert Dănceanu a fost dus de urgență la spital, unde medicii l-au resuscitat, însa după câteva ore a murit.

La scurt timp, Moises Ruibal a fost reținut de politiști.

Trupul neînsuflețit a lui Robert Dănceanu urmează să fie adus la Mangalia, acolo de unde era originar.

Într-un comunicat oficial transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și preluat de agenția Mediafax se arată că: ”Ambasada României de la Madrid s-a autosesizat cu privire la incidentul din Tenerife în care a fost implicat sportivul roman și a intreprins demersurile necesare pe langa autoritațile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare referitoare la circumstanțele producerii incidentului. Conform informațiilor transmise de către autoritațile spaniole, cetățeanul român a decedat într-un spital din Tenerife, în urma loviturilor primite în timpul unei altercații care a avut loc într-un bar din aceeași zonă” .

Ministerul de Externe a mai precizat că poliția locala a efectuat mai multe arestări, în incident fiind implicate mai multe persoane.