Nouă rută aeriană Spania-România

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a inaugurat, duminică, 27 martie, cursa Iași-Barcelona și retur, orașul fiind conectat astfel, pentru prima dată, cu o destinație directă, din Spania.

Spania

Începând de duminică, locuitorii din zona estică a României pot zbura direct spre Barcelona de două ori pe săptămână, marțea și duminica.

»Prin introducerea unei noi rute spre Estul Europei, Aeroportul Iași naște noi punți către lume, și, pentru prima dată suntem conectați direct cu Spania, prin Barcelona. (…) Legătura cu o astfel de metropolă înseamnă șansă în plus pentru turism, pentru mediul academic, inclusiv pentru mediul de afaceri. Nu în ultimul rând, această rută este benefică pentru traficul etnic deoarece foarte mulți concetățeni de-ai noștri lucrează acolo. Acum au posibilitatea să ajungă mai ușor acasă și să fie, la rândul lor, vizitați de familie», a declarat Marius Bodea, reprezentant al conducerii Aeroportului Internațional Iași.

Cursele spre Barcelona sunt operate de compania Blue Air.

În perioada următoare alte două zboruri externe vor fi introduse de la Aeroportul Iași către Bruxelles și Koln. Totodată, de la 1 octombrie vor deveni operaționale și cursele directe Iași-Cluj-Timișoara-Iași și Iași-Timișoara-Cluj-Iași.