„Nuevos Ciudadanos”- platforma care revendică dreptul emigrantului de a vota

Vineri, 18 decembrie, la sediul Asociației Socio-culturale pentru dezvoltare pentru Columbia și Iberoamerica (ACULCO) a avut loc lansarea plataformei „Nuevos ciudadanos” prin care se revedincă dreptul emigranților la vot.

foto

Evenimentul s-a desfășurat sub auspiciile Zilei Internaționale a Emigrantului, care se sărbătorește în fiecare an la data de 18 decembrie, și cu ocazia „Alegerilor Municipale 2015” din Spania .

Platforma a fost lansată pentru a apăra drepturile tuturor emigranților care beneficiază de rezidență și cetățenie spaniolă.

Organizatorii acestei manifestări au fost Federația Asociațiilor de Români din Spania (FEDROM), Asociația Socio-culturală pentru dezvoltare pentru Columbia și Iberoamerica (ACULCO), Casa Chinezească (Asociația apărării drepturilor cetățenilor chinezi din Spania), Fundația „IBN Battuta” și Confederația Asociațiilor Iberoamericane (CONIBEROAMERICA).

La discuție au participat: Ica Tomi reprezentat al FEDROM, Álvaro Zuleta președinte CONIBEROAMERICA, Iván Santos președinte ACULCO, Juan Alfonso Fu președinte Casa China, Aziz Allaouzi coordonatorul Fundația „IBN Battuta”.

Pentru cei care doresc mai multe informații sau vor să se înscrie o pot face sunând la numărul de telefon 915 982 314 sau pot trimite un e-mail pe adresa comunicaciones@aculco.org .