O familie de români, ajutată de organizația Cadena de Favores și primăria din Las Gabias

Organizația neguvernamentală Cadena de Favores a sărit în ajutorul unei familii de români cu șapte copii, din localitatea Las Gabias, provincia Granada, rămasă fără energie electrică.

fam savu

Familia lui Ioan Savu locuiește în zona Carretera del Barco, între Las Gabias şi Churriana de la Vega. Oamenii au trecut iarna fără a avea energie electrică. Au rămas fără acumulatori la panourile solare și nu au mai avut bani să îi schimbe.

Când au aflat despre cazul familiei Savu, cei de la Cadena de Favores au organizat un turneu de tenis, la care au participat 60 de persoane și unde s-au strâns 600 de euro. Banii au fost folosiți pentru repararea panourilor solare.

Turneul s-a bucurat de parteneriatul primăriei Las Gabias, care a pus la dispoziție toate instalațiile sportive necesare, precum și personalul tehnic.

«Încă o dată s-a demonstrat că solidaritatea cetățenilor noștri nu cunoaște limite», a declarat primarul localității, Vanessa Polo Gil.

Ion Savu a spus că este în căutarea unui loc de muncă pentru a putea să le ofere celor șapte copii ai săi un trai decent. Cei care doresc să-l ajute, pot suna la telefonul 678 177 590.

A consemnat: Gheorghe Mihăiescu