O românca, Prima Doamnă a Cataloniei

Românca Marcea Topor, jurnalistă la Catalonia Today, este, începând de duminica, 10 ianuarie, Prima Doamnă a regiunii separatiste din Spania, după ce soțul ei, Carles Puigdemont, a fost investit în funcția de președinte al Guvernului Catalan (Generalitat).

marcela-toporMarcela Topor a fost prezentă, duminică, în Parlamentul Catalan, unde a asistat la discursul de investitură al soțului.

Cei doi s-au căsătorit la Iași, conform ritului ortodox, și au împreună doua fetițe, în vârstă de 9, respectiv 7 ani.

Marcela Topor, care împărtășește ideile politice ale soțului ei, este gazda programului «Catalan Conections», în cadrul căruia intervievează in limba engleză cetățeni străini care trăiesc în Catalonia.

În vârstă de 53 de ani, Carles Puigdemont este primarul orașului catalan Girona, fiind la al doilea mandat. Adept al separării regiunii de Spania, Puigdemont a fost ales anul trecut si președinte al «Asociației Municipiilor care militează în favoarea Independentei Cataloniei».

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, nu a fost deloc încântat de numirea lui Puigdemont, susținând că aceasta este «o ilegalitate deja constatată».