Prima ediție a Forumului de Afaceri Româno-Spaniol

România participă alături de alte 26 de țări la Târgului de Comerț Internațional IMEX Castellon în perioada 18-19 iunie, cu această ocazie cele două Camere de Comerț , română și spaniolă, vor organiza Primul Forum de Afaceri Româno- Spaniol.

Camera de Comerț Exterior a României va beneficia de un stand unde cei interesați vor primi asistență specializată, având posilbilitatea de a cunoaște detalii privind oferta de programe și inițiative de comerț exterior desfășurate de corporația română.

La ceremonia de inaugurare a IMEX vor participa Ion Vîlcu, Ambasadorul României de la Madrid, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene din România, Dolores Guillamón Fajardo, Președinta Camerei Oficiale de Comerț, Industrie, Servicii și navigașie din Castellon, Javier Moliner Gargallo, Președintele Diputación Provincial de Castellón, Daniel Marco Blanes, Secretar Autonomic de Turism și Comerț din cadrul Generalitat Valenciana, Juan Carlos Moragues Ferrer, Consilier al Administrației Publice, Juan Alfonso Bataller Vicent, Primarul din Castellon și Jaime Ussía Muñoz-Seca, Președintele Consiliului Editorial de Monedă unică.

Forumul de Afaceri Româno- Spaniol va fi deschis de către Ilie Banică, atașat al Ambasadei Române și Valentin Militaru vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Ion Vîlcu, alături de Mihai Daraban Președintele Camerei de Comerț a României și Bogdan Pandelica, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Economie, vor prezenta, joi 18 iunie, începând cu ora 11.00, ”Oporunități de afaceri și investiții în România”. Dezbatere va fi moderată de Juan Manuel Revuelta și vor participa Carlos Sanz, Președintele Asociației oamenilor de afaceri spanioli din România (ASEMER), Juan Viescav, Director General de Programe și Fonduri Europene din cadrul Generalitat Valenciana, Alberto Conesa, delegat al Construcciones Luján, S.A.

Începând cu ora 14.00 Valentin Militaru, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României și Raluca Fiser, Președinta ”Green Revolution” vor expune ”Oprtunități de afaceri pentru exportatori”.

Pe parcursul celor doua zile, vor avea loc mai multe seminarii și conferințe la cel mai înalt nivel, privind internaționalizarea intreprinderilor. Sectoarele principale de interes sunt energia, mediul înconjurator, construcții și infrastructura, dar se dorește identificarea unor noi produse de interes pentru comerțul bilateral, precum și oportunități de afaceri și posibilități de a accesare a fondurilor structurale pentru România.