PSD Spania – cutremur la nivel înalt!

Ca urmare a slabelor rezultate înregistrate la Alegerile Europarlamentare din 25 mai pe 6 iunie conducerea PSD Spania a luat hotărârea de a destitui o serie de președinți ai unor filiale locale.

Astfel, Comitetul Executiv al organizației, format din președintele Marius Vili Sârbu, Marinica Cocioran – secretar general, Cătălin Șerbu – președinte executiv, a destituit-o din funcție pe președinta PSD Alcorcon-Madrid, Monica Cucu, motivând slaba colaborare cu organizația PSD Spania. Interimatul fiind asigurat de către conducerea organizației până la o nouă numire. Din surse neoficiale am aflat că Monica Cucu a părăsit Spania de mai bine de un an.

Președinta PSD Castellon de la Plana, Monica Barabas, se află și ea în vizorul conducerii, cele mai mari șanse de a ocupa postul le are Cornelia Marioara Gojgaru.

Schimbările și numirile la nivel oficial vor fi comunicate într-o viitoare ședință a Biroului de Conducere, unde PSD Spania își va remodela componența structurii de coordonare, având în vedere că unele dintre persoanele aflate la conducere au avut o slabă implicare în activitatea de campanie.

Președintele PSD Spania și Vicepreședintele PSD Diaspora, Marius Vili Sârbu, a declarat în exclusivitate pentru Inforoes: ”Se vor lua unele măsuri în cadrul PSD Spania pentru mai buna funcționare a organizației și probabil vor fi schimbări. Pentru că nu e normal ca unii colegi să aibă o bună activitate politică și alții să fie spectatori.Iar PSD nu e un partid de locul 2”.

Locurile președinților de organizații care vor fi destituiți vor fi ocupate de interimari care vor coordona activitatea pâna la organizarea alegerilor oficiale.