Reacție la imaginile cu cerșetoarele din România umilite de olandezi

Mișcarea Împotriva Intoleranței din Madrid a luat atitudine în ceea ce privește evenimentele petrecute, marți, 15 martie, în Plaza Mayor, unde niște cerșetoare din România au fost umilite, și cere autorităților să ia măsuri, pe baza imaginilor filmate.

Madrid

Organizația susține, într-un comunicat de presă, că a trimis reclamații și imagini Consiliului Sportiv Superior și Consiliului Disciplinar al UEFA.

„Considerăm gesturile făcute de suporterii echipei olandeze PSV Eindhoven sunt degradante și umilitoare. Grupul în cauză a insultat mai multe femei care se aflau la cerșit, folosind expresii rasiste, ceea ce conform standardelor noastre reprezintă un delict”, se arată în comunicatul de presă emis de Mișcarea Împotriva Intoleranței din Madrid.

„ Autoritățile competente trebuie să investigheze înregistrările și să audieze martorii nefericitului eveniment, și în colaborare cu Ambasada Olandei pe baza acuzațiilor să sancționeze aceste persoane. Nu trebuie să rămânem indiferenți! Să le arunci oamenilor mâncare și apoi să te amuzi nu este un comportament demn de o societate democratică”, se mai arată în comunicat.

„Codul Disciplinar al UEFA prevede clar că trebuie aplicate sancțiuni atunci când demnitatea umană de o persoană sau un grup este insultată, indiferent de piele, rasă, religie sau grup etnic. Părerea noastră e că cea mai mare responsabilitate o are conducerea clubului în cauză, dat fiind faptul că până acum nu au avut nici o reacție la faptele comise de suporterii lor ”, precizează nota.