Un român a intrat cu o grenadă într-un bar din Spania: „Vă arunc în aer!”

Un român i-a amenințat pe clienții unui bar din localitatea Basauri, provincia Vizcaya, că îi va arunca în aer cu o grenadă pe care o avea în buzunar.

Spania

Individul se afla într-o permisie de șase zile, pe 21 aprilie, din cauză că executa o pedeapsă pentru delicte ușoare în închisoarea din localitate.

„Nu l-am băgat în seamă, am crezut că are probleme cu capul sau că a băut prea mult. Când ne-a arătat grenada, am pus mâna pe telefon și am chemat poliția”, le-a povestit barmanița ziariștilor de la publicația spaniolă El Correo.

Mai mulți geniști s-au prezentat la fața locului și au încercat să-l calmeze pe bărbat și să-l convingă să le predea obiectul.

După câteva ore de negocieri, românul le-a dat grenada. Din fericire, nu era armată și nu conținea nici explozibil.

Dus la Comisariatul de Poliție din localitate, individul s-a lăudat că are mai multe astfel de obiecte în casa unde locuiește.

S-a dovedit însă o informație falsă, deoarece Ertzaintza, poliția bască, nu a găsit la domiciliul acestuia niciun fel de material exploziv.

Bărbatul a fost transferat la închisoare, iar autoritățile au deschis o investigație pentru a afla cum a intrat acesta în posesia grenadei.