România va fi afectată de sancțiunile impuse Rusiei de către Occident

”România, Polonia și Țările de Jos vor suferi grave pierderi economice din cauza embargoului alimentar impus Rusiei de către Occident” a declarat Nigel Kushner, expert în comerțul internațional.

Ca răspuns, Moscova a suspendat anumite importuri agricole din țările care au impus Rusiei sancțiuni ca urmare a situației din Ucraina.

Joi, 7 august, Guvernul rus a publicat lista ce conține marfurile vizate: carne de vacă, porc și pui, precum și produse lactate.

Într-un interviu acordat televiziunii naționale ruse, RT, Nigel Kushner susține că „la nivel macroeconomic,măsurile luate nu vor aveaun efect distrugător, așa cum se crede”.

”Din Datele Comisiei Europene, reiese că în 2013 acest tip de alimente au generat 12 miliarde de euro, ceea ce semnifică 10% din totalul de mărfuri exportate de către Uniunea Europeană în Rusia” a mai precizat Kushner.

El a mai subliniat că „aceste măsuri vor afecta grav țări precum România, Polonia și Țările de Jos, iar producătorii din aceste țări vor suferi pierderi semnificative”.

Anna van Densky, reporter al ziarului digital EU Reporter spune că : „Aceste măsuri sunt o oporunitate pentru Rusia, astfel va reuși să se tranforme în cel mai mare exportator de produse agricole, cum era înainte de Revoluția din Octombrie”.

Van Desnky susține că ”măsurile luate de cercurile politice ruse sunt doar o reacție firească de a proteja interesele țării”.