Românii din Franța solidari cu familiile victimelor atentatului de la Paris

Sute de români au participat miercuri, 7 ianuarie, la manifestațiile organizate în orașele din Franța pentru a-și exprima solidaritatea cu familiile victimelor atentatului de la Paris.

solidaritateTrei teroriști islamiști au pătruns miercuri, 7 ianuarie, în sediul ziarului Charlie Hebdo omorând 12 persoane și rănind grav alte 4. Cu mai mult timp în urmă publicația a mai fost amenințată și atacată cu sticle incendiare ca răspuns al publicării unor caricaturi cu Mohamed.

Românii din Europa condamnă atentatele de la Paris soldate cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor patru, sute de români participând miercuri, 7 ianuarie, la manifestațiile organizate în orașele din Franța în spirit de solidaritate, se arată într-un comunicat transmis redacţiei INFOROES de către FADERE.

„FADERE condamnă atentatele din Paris care sunt un atac grav împotriva libertații cuvântului la nivel Mondial. Românii din Franța formează o comunitate bine integrată care a demonstrat și de această dată spirit de solidaritate față de poporul adoptiv”, a precizat Daniel Tecu, președinte FADERE ( Federația asociațiilor de români din Europa).

Sursa: Biroul de Presă FADERE