Românii din Madrid și Barcelona ies în stradă

În semn de solidaritate cu mișcările din țară, românii din Madrid și Barcelona au organizat pentru acest sfârșit de săptămână mitinguri de protest.

Vineri, 6 noiembrie, de la ora 18.00 (ora Spaniei), românii din Madrid sunt așteptați în fața Ambasadei României, din Av. de Alfonso XIII, 157.

manifestatie madrid

Cei care nu pot ajunge vineri la manifestație, sunt așteptați sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 15.00 (ora Spaniei),  în fața Consulatului României, din Av. de la Albufera, nr. 319.

protest madrid

„Diaspora Română din Madrid dorește să-și manifeste solidaritatea cu familiile victimelor din incendiul petrecut în noaptea de 30 Octombrie în București, dar și cu românii din țară care protestează pentru schimbarea sistemului, a clasei politice”, spun organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vineri, 6 noiembrie, de la ora 19.00 (ora Spaniei) toți acei care doresc să participe la comemorarea victimelor sunt așteptați în fața Consulatului General al României de la Barcelona, din strada Calle San Juan de la Salle, numărul 35 bis.

protest barcelona

„Să ne adunăm vineri, în Barcelona, să comemorăm victimele incendiului de la Colectiv și să ne arătăm solidaritatea și respectul față de familiile și prietenii acestora. Totodată, să susținem miile de oameni care își cer drepturile și manifestă în țară și în lume pentru o Românie schimbată și fără corupție ”, susțin pe pagina de Facebook organizatorii mitingului din Barcelona.

Organizatorii evenimentelor au specificat că doresc ca aceste manifestații să se desfășare în mod pașnic, fără niciun fel de violență.