Românii din Spania donează medicamente pentru răniţii din Colectiv

Într-un comunicat de presă, FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) anunţă că a început vineri, 13 noiembrie, cu sprijinul firmelor românești Lider Romproduct Activ și Tabita Tour, o campanie de strângere de medicamente ce vor fi trimise spitalelor din țară care tratează pacienții răniți în Clubul „Colectiv».

Spania

«În mod sigur și de această dată, românii din diaspora vor da dovadă de solidaritate cu cei din țara, așa cum au făcut-o de nenumărate ori și vor cumpăra aceste medicamente care vor ajuta la salvarea vieților celor răniți în această tragedie», a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

«Ieri, am primit din partea Ministerului Sănătății, o lista cu medicamente și consumabile de care spitalele din România ar avea nevoie pentru tratarea pacienților de la Clubul „Colectiv». Românii din diaspora au la dispoziție această listă pe care o vor consulta și cu care se vor prezența la farmaciile din Spania pentru a găsi medicamente similare. De asemenea, furnizam și o lista cu locurile unde pot fi strânse aceste medicamente. Săptămânal, ele vor fi trimise în țara, acolo unde este nevoie», se precizează în comunicatul FADERE.

Anterior, ministrul demisionar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că victimele incendiului din Colectiv au tot ce le trebuie.

«Pacienții primesc tot de ce au nevoie. Patologia este foarte gravă, situația pacientului se poate schimba de la o ora la alta. Fiecare caz în parte este complicat. Trebuie oferită o modalitate de tratament individualizată. Au venit doua echipe din Istrael. I-am întrebat daca mai există altceva, daca putem aduce ceva, dacă merită să îi transportăm în afară. Au spus că mai mult de atât nu se poate» a spus ministrul Sanatatii, citat de ziare.com.