Românii din Spania, solidari cu țara: „Chiar dacă am plecat/ Noi nu v-am uitat!”

Sute de români au ieşit în stradă, la sfârșitul săptămânii trecute, în mai multe orașe din Spania, în semn de solidaritate cu protestele din ţară.

Mulți au venit la demonstraţii cu lumânări pe care le-au aprins în memoria morților din Club Colectiv.

La Madrid, aproximativ 600 de oameni au ieșit în stradă vineri, sâmbătă și duminică, în fața Ambasadei și a Consulatului României, pentru a transmite condoleanţe familiilor victimelor, dar și pentru a-și manifesta solidaritatea cu evenimentele din țară.

madrid 1

 

madrid 2

madrid3

madrid 4

madird 5

Mai multe persoane s-au strâns, vineri, 8 noiembrie, și la Consulatul General al României din Barcelona, pentru a aprinde câte o lumânare în memoria victimelor tragediei de la București.

barcelona

Potrivit unui comunicat emis de consulat, nu au existat niciun fel de incidente, deși protestatarii au venit cu pancarte și și-au manifestat solidaritatea cu evenimentele din țară.

Aproximativ 50 de români au depus flori și au aprins lumânări în fața Consulatului din Zaragoza, vineri, 6 noiembrie.

zaragoza

Tot vineri, la Sevilla s-a protestat și s-au aprins lumânări în fața Consulatului General al României.

sevilla

Și la Valencia, aproximativ 150 de români au comemorat victimele din clubul Colectiv, vineri, în Plaza Del Ayuntamiento De Valencia. Alături de români, mai mulți spanioli au venit și au aprins lumânări. valencia 1

valencia 2

 

În aceeași zi, la Palma de Mallorca, aproximativ 100 de români și-au strigat nemulțumirile și au aprins lumânări în memoria victimelor din Clubul Colectiv.

Palma de Mallorca

Sâmbătă, 7 noiembrie, circa 200 de români s-au adunat în fața Consulatului României de la Bilbao, pentru a comemora victimele incendiului din clubul Colectiv și pentru a-și exprima nemulțumirea față de politica din România.

bilbao 1

Mulțumim pentru fotografii:

Marius Gabriel Trașcă (Madrid)

Alin Sacăcean – România Expres (Madrid)

Anca Maria Lovaszi (Valencia)

Mihaela Cerasela Berchi (Sevilla)

Liviu Tomina (Barcelona)

Alina (Palma de Mallorca)

Emigrantul.it (Bilbao)