Românii, pe primul loc la „autonomos” în Spania

„Una din două persoane înscrise ca Persoană Fizică Autorizată (autonomo) în Spania, este de origine română, italiană sau marocană”, se arată într-un comunicat al Federación de Trabajadores Autónomos (ATA) pe baza datelor înregistrate în luna februarie 2016 de către Serviciu de Securitate Social.

Spania

În același comunicat, ATA Spania subliniază importanța pe care comunitățile de imigranți, rezidenți în Spania, o au pe plan economic și rolul major pe care îl reprezintă pe piața muncii.

„Este îmbucurător să vedem că imigranții ajută la generarea și recuperarea locurilor de muncă, fiind un factor indispensabil în încercarea de a reduce cotele alarmante ale șomajului din Spania”, se mai arată în comunicat.

Din totalul de 1.496 de „autonomos” înscriși în luna februarie 2016, în Spania, cel mai mare număr îl reprezintă românii, 379, urmați de italieni, 178, marocani, 129, englezi, 113, nemți, 97 și chinezi, 76.

Comunitățile autonome care s-au evidențiat prin numărul de înscriși au fost Catalonia, cu 422 de persoane, Valencia cu 240 de persoane și Andaluzia cu 220 de noi afiliați.