SCANDALOS! „Românii să plece de unde au venit! Nu vrem multiculturalitate!” Campanie xenofobă

Fostul primar al localității Badalona, Xavier García Albiol, actual candidat PP la Generalitat de Catalunya, pentru alegerile din 27 septembrie, și-a construit campania electorală pe sloganuri rasiste și xenofobe, în mare parte îndreptate împotriva imigranților români.

rasism foto

Campania „Să curățăm Badalona” are șapte pași. În opinia lui Albiol, locuitorii și-ar regăsi astfel liniștea și bunăstarea „furată de imigranți”.

Primul punct pe lista fostului primar este: „ imigranții români de origine romă au venit în Badalona ca să comită infracțiuni”.

În al doilea punct, Albiol avertizează:„Badalona nu este Franța, aici nu avem tabere special amenajate pentru țigani, aici situația e mult mai rea, sunt împrăștiați prin cartiere.”

Dacă primele puncte sunt adresate direct romilor, cel de al treilea atacă direct întreaga comunitate românească: „ Românii nu vor să se integreze, din această cauză orice politică de integrare eșuează. Cu ei, poliția trebuie să aibă o mână fermă!”

Nici religia nu scapă de afirmații șocante: „Cum e posibil ca duminica, la biserică, să avem 500 de credincioși și în Ramazan să fie 2.500 de rugăciune?”, se întreabă Albiol.

El mai consideră că e o mare injustiție socială ca „un imigrant recent sosit să fie situat la același nivel cu un cetățean cu acte în regulă, în momentul în care se acordă ajutoare economice și sociale”.

La punctul șase încearcă să dreagă busuiocul: „nu spun că a fi imigrant e ceva rău, campania mea e îndreptată către cei care nu vor să se integreze și au venit doar să abuzeze de bunătatea noastră”.

Citește și: Primarul din Badalona, luat la rost din cauza românilor. „Nu ai fost în stare să scapi de ei!”

Însă la punctul șapte atacă din nou, de data aceasta copiii: „ Elevii autohtoni sunt condamnați să meargă la școală alături de imigranți”.

Într-un interviu, Albiol își concretizează poziția : „ Nu acceptăm multiculturalitate! Cine nu acceptă valorile noastre, să plece de unde a venit!”

Xavier García Albiol a câștigat alegerile de pe 24 mai, dar nu a putut lua în primire locul de primar, din cauza pactului făcut de partidele de stânga.