Sergio Morate, asasinul care a îngrozit Spania, extrădat din Romania

Sergio Morate, asasinul care a îngrozit Spania după ce și-ar fi executat iubita și pe prietena acesteia, a ajuns duminică, 6 septembrie, pentru prima dată în fața magistraților din Peninsulă. Autoritatile române l-au extradat sâmbătă, 5 septembrie.

morate

Bărbatul a solicitat să fie eliberat pe cauțiune, însa, potrivit Ministerului de Interne de la Madrid, judecătorii i-au respins cererea.

Instanța spaniolă a fost neiertatoare cu Sergio Morate. Ministerul de Interne din Spania, a postat pe Twitter: «Închisoare fără cauțiune pentru Sergio Morate, suspectat de uciderea a două tinere din Cuenca.»

«Am colaborat excelent cu Poliția Română și am reușit să strângem toate probele necesare pentru a soluționa acest caz atât de dramatic, atât de trist. Speram ca vinovații acestui asasinat să primească pedeapsa pe care o merita», spun polițiștii de la Madrid.

Sâmbătă 5 septembrie, Morate încătușat a parăsit arestul poliției din Timișoara înconjurat de mascati.

Ministerul Aparării din Spania a trimis un avion special pentru a duce la capat acordul de extradăre.

La aeroport, individul a fost preluat de anchetatorii spanioli, care l-au controlat riguros și l-au fotografiat.

Sergio Morate este suspectul principal în cazul dublei crime care la jumatatea lunii august a îngrozit Spania.

El și-ar fi ucis iubita și pe prietena acesteia. Ulterior, a încercat să scape de cadavre, după ce le-a ars cu var, le-a aruncat într-un râu.

După două săptămâni, cetățeanul spaniol a fost descoperit în Lugoj. Se ascundea în garsoniera unui prieten român pe care l-a cunoscut într-o închisoare din Spania.

Românul este anchetat acum pentru favorizarea infractorului.